lauantai 19. lokakuuta 2013

12. lokakuuta 2013Kodiak
57° 47,270' N, 152° 24,605' W


Vietimme Sand Pointissa kaksi yötä ja seurattuamme tarkasti sääennusteita päätimme lähteä 10. päivä niin aikaisin kuin mahdollista. Alkumatkalla oli heikkoa tuulta, ja saimme kovassa kelissä huonosti rullautuneen genoamme oikeaan ojennukseen ja auenneet saumat paikattua purjeteipillä.


Päätimme mennä ulkokautta syvään veteen saadaksemme paremmin pelivaraa, jos tuuli  nousisi ennustettuun 35 – 45 solmuun. Tuulikarttojen ja GRIB filen mukaan olimme kolmen matalan välissä, jossa oli 25 – 30 solmua varsin kapealla kolmiomaisella alueella. Kodiakin sääpalvelu ja Evgeny varoittivat 35 – 45 solmun tuulista, puuskissa jopa 65 solmua.  Pyrimme etenemään mahdollisimman nopeasti, jotta ehtisimme Kodiakiin ennen pahimpia tuulia, ja kerrankin suunnitelmamme onnistui!


Sivumyötäinen tuuli oli tasaisesti 30 solmun tietämissä, ja etenimme 181 nm/vrk. Saavuimme Kodiakin satamaan runsaan kahden vuorokauden purjehduksen jälkeen aikaisin iltapäivällä. Satamamestari Marty oli varannut meille hyvissä ajoin erinomaisen paikan ja oli vaimonsa Marionin kanssa vastaanottamassa köysiämme. Paikka olisi ollut käytettävissämme kevääseen asti. Juhlistimme jälleentapaamistamme kuohuvalla ja kodiakilaisilla tapaksille.


Meillä oli auto käytettävissämme, ja Marionin ja Martyn luona vierashuone odottamassa eli ajatus jäädä Kodiakiin pidemmäksikin aikaa oli varsin houkutteleva. Valitettavasti tähän aikaan vuodesta matalapaineet kovine tuulinen tulevat lännestä parin vuorokauden jaksoissa, ja näin aikamme Kodiakissa jäi tällä kertaa vain kahteen päivään. Kuunneltuamme viimeisimmän sääennusteen, lähdimme maanantaina 14. päivä kauden viimeiselle legille kohti Sewardia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti